0286 210 01 07 info@caro.org.tr

4.Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi Edremit/Balıkesir'de gerçekleştirildi

Haberler

Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi, Balıkesir Valiliği himayelerinde, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Edremit Belediyesi, Gönen Belediyesi, Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve ticaret odaları ile Edremit Körfezi Turizm Platformu üyelerinin koordinasyon ve destekleri ile gerçekleştirildi.

'4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi' Edremit'te toplandı

56 ülkeden 300'ü aşkın turizmcinin katıldığı '4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi' Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Edremit'te toplandı.

'4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi' Edremit'te toplandı


56 ülkeden 300'ü aşkın turizmcinin katıldığı '4. Uluslararası Termal ve Sağlık turizmi Zirvesi' Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Edremit'te gerçekleştirilen zirveye katılan misafirler Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası üyesi profesyonel turist rehberleri ile bölgenin kültürel değerlerini ve doğal güzelliklerini keşfederek bilgilendiler

Güre'de gerçekleştirilen "4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi"nde, Balıkesir'in termal sağlık merkezleri ve potansiyeli tanıtıldı. Yabancı katılımcılar tarafından hayranlık uyandıran toplantının Balıkesir'in termal turizmin merkezi olması yönünde önemli bir girişim olarak değerlendirildi.

Termal turizmin dinamikleri Balıkesir'de bir araya geldi.

Türkiye'nin sağlık turizmindeki yerini daha ileriye taşıyarak, tüm dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen "Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi" yabancı girişimcilerin ilgi odağı oldu. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen zirveye; Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi, (GMKA)Güney Marmara Kalkınma Ajansı, (ÇARO) Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Edremit Belediyesi, Gönen Belediyesi, Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve ticaret odaları da katkıda bulundu.

Doğal yapısı ve kültürel zenginliği ile Türkiye'nin cazibe merkezlerinden olan Balıkesir, 23 Eylül'den bu yana; 56 ülkeden 300'ü aşkın katılımcı, 100 yerli alım heyeti, 56 yabancı basın mensubu ve yerel katılımcıları ağırlıyor. Balıkesir'in termal sağlık turizmindeki potansiyelini dünyaya tanıtmak için; Sındırgı, Ayvalık, Edremit ve Gönen ilçelerinde termal turizm merkezlerine ve termale uygun alanlara geziler düzenlenerek, tanıtımlar yapıldı. 4. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi'nin başında katılımcılara, İngilizce olarak "Balıkesir ve Sağlık Turizmi" hakkında hazırlanan tanıtım filmi izletildi.

BALIKESİR YÜZYILLARDIR HASTALAR İÇİN UMUT KAPISI OLDU

Açılış konuşmasını yapan Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak "4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi" için bir yıl boyunca Vali Ersin Yazıcı başkanlığında bölgenin tüm aktörleriyle birlikte hazırlık yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Geldiğini için hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Etkinliğimizin; ilkini Afyonkarahisar'da yaptık, ikincisini Denizli'de yaptık, üçüncüsünü Sivas'ta yaptık ve dördüncüsünü de Balıkesir'de gerçekleştiriyoruz. Balıkesir; yüzyıllardır şifa dağıtan, yüzyıllardır yerli yabancı hasta kabul eden, dünyanın ilk sağlık kompleksi ve ilk sağlık şehri olan yer. O yıllardan bu yana Balıkesir ve bölge; hep sağlık dağıtmış, şifa dağıtmış ve hastalar için burası bir umut kapısı olmuştur. İşte o umut kapısından içeriye sizlerde girdiniz."

ENDER SARAÇ STRESTEN ARINDIRMA MEDİTASYONU YAPTIRDI

Dünyaca ünlü Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Ender Saraç, sağlıklı yaşamla ilgili tematik bir konuşma yaparak, Türkiye'de yetişen şifalı bitkileri tanıtıp, nasıl kullanılacağı konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Saraç, konuşmasının sonunda katılımcılara stresten arındırma meditasyonu yaptırdı.

TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ZİRVE

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuşmasına İngilizce olarak başlayarak, öncelikle yabancı katılımcılara seslendi. Dünyanın dört bir yanından Balıkesir'i görmeye gelen katılımcılara teşekkürlerini ileten Başkan Yılmaz "Balıkesirimize hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Balıkesir'de bu etkinliği düzenlediğinden dolayı Emin Çakmak ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. 4. olarak Balıkesir'e gelmişler, büyük bir tecrübeden sonra gelmişler; Afyonkarahisar, Denizli ve Sivas'tan sonra Balıkesir'e geldiler. Bu gelişlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Gerçekten alt yapısı çok güzel bir hazırlık geçirdiler. Türkiye için çok önemli bir zirve. Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'ya, Edremit Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan'a, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nda çalışan tüm değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, panelimizin şehrimize ve sağlık turizmine hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum." diye konuştu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın da birer konuşma yaptığı zirveye; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin ile yerli yabancı birçok konuk katılım gösterdi.

 

(ÇARO) Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası'nı temsilen zirvede Yönetim Kurulu Başkanı Ü.Cihan MÜŞTERİOĞLU, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan YAVUZ ve Çağrı TOK, Odamız Üyelerinden profesyonel turist rehberleri; Hadi TEKAY, Kevser YAVUZ, Kamil UZELLİ, İlayda NİYET, İbrahim HAYDAROĞLU, Hüseyin BIÇAK yer aldı.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI