0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Çanakkale Muharebelerinde şehit düşen ilk askerlerimiz için anma töreni gerçekleştirildi

Haberler

ÇANAKKALE MUHAREBELERİ’NDE ŞEHİT DÜŞEN İLK ASKERLERİMİZ İÇİN ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

3 Kasım 1914 tarihinde, Seddülbahir Kalesi’nde şehit düşen ilk askerlerimizin anma programı gerçekleştirildi.

Anma töreninde konuşan Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail KAŞDEMİR; “Bugün 105 yıl önce 3 Kasım 1914'te hemen arkamızda bulunan denizde, o dönemin düşman donanması Seddülbahir'e haksızca, hukuksuzca saldırmış ve Çanakkale'nin ilk şehitlerini vermişizdir. Bu şehitlerimiz Çanakkale'de 1 yıl sürecek olan savaşın ve o büyük destanın başlangıç sürecini oluşturmuşlardır. Çanakkale'nin ilk şehitleri, ilk kahramanları olarak tarihi geçmişlerdir. Biz de bugün o büyük kahramanları, büyük ecdadımızı hatırlamak, unutmamak ve unutturmamak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Çanakkale Valisi Sayın Orhan TAVLI ise; ” Çanakkale ruhunun doğduğu bu topraklarda ilk şehitlerimizi verdiğimiz günün 105'inci yıl dönümünde, şanlı ecdadımızın huzurunda şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmanın manevi onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bağımsızlık, vatan, bayrak ve kutsal değerlerimiz uğruna şehit olmayı ulaşabilecek en yüksek mertebe, en kutsal paye bilen şanlı ecdadımız, bizlere destanlarla örülmüş mukaddes bir miras bırakmıştır.“ dedi.

Anma törenine Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Tarihi Alan Başkanımız İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Çanakkale protokolü, amirler, askerler, öğrenciler ve bölge halkı katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı personeli Özgür Kaya'nın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti.

Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edilen anma programı İlk Şehitler Kabristanlığı'na karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

#TarihiAlanBaşkanlığı #Çanakkale #3Kasım

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI