0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO 23. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI (EMITT)'NDA

Haberler

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak 31 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda Çanakkale (Salon 5-C500), Balıkesir (Salon 5-C520) ve Edremit (Salon 3-B320) standlarında odamızı ve mesleğimizi temsil ettik. Çanakkale Valiliği himayelerinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Troya ve Çanakkale tanıtım temalı stant alanı gün boyunca pek çok ziyaretçiyi ağırladı. Çanakkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), GESTAŞ, Dentur Avrasya, Troya Müzesi, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra pek çok kurum kuruluş ve turizm sektörünün temsilcilerinin de yer aldığı fuarda Çanakkale’nin en iyi şekilde tanıtımı yapıldı. Oda olarak gelen ziyaretçilere bölge hakkında tanıtımlar yaparak, yerli ve yabancı turizm profesyonelleri ile fikir alışverişinde bulunduk.

Çanakkale Valisi Sn. Orhan TAVLI, il standını ziyaretinde deskimize de uğrayarak rehberlerimizle sohbet etti. Daha sonra Vali TAVLI ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Kemal DOKUZ, Oda Başkanımız Cihan MÜŞTERİOĞLU ve Antandros Derneği Başkanı Gülçin CÖMERT, Aeneas Kültür Rotaları Projesi için bir araya gelerek; işbirliği içinde yapılabilecek çalışmalar hakkında fikirler görüşülerek, Dernek Başkanı Sn. CÖMERT, Odamızın da bu projede öncü olacağını ifade etti.

Fuarda, İstanbul Turist Rehberleri Odası (İRO) Başkanı Dr. Sedat BORNOVALI da standımızı ziyaret ederek, meslektaşlarıyla sohbette bulundu.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Mustafa ÇALTI ile de Nisan ayında yapılması planlanan turizm çalıştayı için görüşme sağlandı.

Balıkesir Valiliği standında, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi (BTIOYO) ile ortak deskte Odamız temsil edildi. Edremit Belediyesi standında da mesleğimizi ve bölgenin turizm değerlerini ziyaretçilerimize tanıttık.

Oda olarak yaptığımız uluslararası kontaklar kapsamında, Filistin'den Shora Travel yetkilisi İbrahim SHORA ile sezonda gerçekleştirilmesi planlanan bölge turları hakkında istişarede bulunuldu. Endonezya'dan Indotravelista Travel yetkilisi Helen Stephani ile de, Çanakkale'de 1-2 gece konaklamalı olmakla birlikte ülke genelinde 7 günlük turların düzenlenebilirliği üzerine bilgi paylaşımında bulunuldu.

Fuar boyunca, Yönetim Kurulumuz ile birlikte gelen ziyaretçileri karşılayıp bilgi vererek, Odamızı en iyi şekilde temsil eden meslektaşlarımız Emre BARLAS, Büşra ALAÇAM ve Ozan AYDEMİR'e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI