0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Kuyud-ı Kadime ve Kale-i Sultaniye Konferansı ve Sergisi Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde Gerçekleşti.

Haberler

Çanakkale Savasları Tarihi Alan Başkanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığının birlikte düzenlediği “Kuyud-ı Kadime ve Kale-i Sultaniye” konferansı ve sergisi Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde gerçekleşti. 
Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR ve TKGM Arşiv Dairesi Başkanı Dr. Bekir Tarık YİĞİT’in konuşmaları ile başlayan konferansta, sırasıyla Hakkı ŞAHİN TKGM Arşiv Dairesi Başkanlığı Tarihçesi, Sevil AKYEL Kuyud-ı Kadime ve Kale-i Sultaniye, Mehmet YILDIRIR Tapu ve Kadastro Çanakkale Şehitleri konulu sunumlar yaptı.

Çanakkale Savasları Tarihi Alan Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen Konferans ve Sergi programına Tarihi Alan Başkanı Sn. İsmail KAŞDEMİR, Başkan Yardımcısı Sn. Zülküf MEMİŞ, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Kemal DOKUZ ve odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ü.Cihan MÜŞTERİOĞLU, Sözcü Onur AKGÜL ve Denetim Kurulu Başkanı Kenan ÇELİK katıldı.

Çanakkale ili ve ilçelerinin 16-19 yüzyıllarına ait sosyal, ekonomik ve askeri durumlarını ihtiva eden belgelerin örneklendiği sergi, 4 Ağustos 2019 tarihine kadar ziyarete açık olacaktır.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI