0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Troya Tarihi Milli Parkı alt yapı üst yapı koordinasyon toplantısında 2020 yılında yapılacak çalışmalar görüşüldü

Haberler

Troya Tarihi Milli Parkı alt yapı üst yapı koordinasyon kurulu toplantısı Vali Orhan TAVLI başkanlığında, 2020 Yılında Troya bölgesinde yapılacak çalışmalar gündemiyle Arkeoköy Tevfikiye’de gerçekleştirildi.

Vali Orhan TAVLI, toplantı öncesinde Karanlık Liman - Troya yolu, Kumkale-İntepe Batarya  Şehitliği ve Kumkale köyünde devam eden restorasyon ve tamamlanan yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Yapılan incelemelerin ardında Arkeoköy Tevfikiye’de Troya Tarihi Milli Parkı alt yapı üst yapı koordinasyon kurulu toplantısına geçildi.

Vali  Orhan TAVLI başkanlığındaki toplantıya; Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Ezine Kaymakamı Dr. Hacı  Arslan Uzan, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Bünyamin Bacak, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ü.Cihan Müşterioğlu, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Vekili Ümit Elçin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Müdürü Ergun Çağman Esirgemez, Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, Troya Tarihi Milli Parkı sahası ile ilgili kamu kurumları ile köy muhtarları ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Troya Tarihi Milli Parkı alt yapı üst yapı koordinasyon kurulu toplantısında; Troya bölgesinde Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve diğer kurumlar tarafından yapılan yatırımlarla ile 2018 Troya Yılı kapsamında başlanan ve 2019 yılında devam eden yatırımların durumu değerlendirildi. 

2020 yılında yapılacak olan yatırımların da görüşüldüğü toplantıda; yatırımların daha anlamlı olabilmesi için mevcut yatırımların sürekliliğinin sağlanması ve beraberinde yeni yatırımların da devam etmesi gerektiğini ifade eden Vali Orhan TAVLI, kamu kurumlarınca yapılacak olan yatırımlardan Yeniköy Plajı Günü birlik Kullanım Alanı Peyzaj Düzenlemesi, Kumkale-Yeniköy, Troya Müzesi-Kalafat-Yeniköy bağlantı yollarının tamamının asfalt kaplanması, Cezayirli Gazi Hasan Paşa Av Köşkünün ihya edilmesi, Çıplak köyünün restore edilmesi ve diğer kurumlar tarafından devam eden projelerin tamamlanması gerektiğini ve bu konuda tüm kurumların üzerine düşeni yapıp turizm destinasyonu olarak Troya Tarihi Milli Parkının alt yapısı ve üst yapısının iyileştirilmesi talimatını verdi. 
 
 

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI