0286 210 01 07 info@caro.org.tr

TUREB VE ÇARO, BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ'nde GELECEĞİN REHBERLERİ ile Buluştu

Haberler

Türkiye Turist Rehberleri Birliği Başkanı Suat TURAL, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin Turist Rehberliği öğrencileri ile "Dünden Bugüne Turist Rehberliği Mesleği" adlı seminerde bir araya geldi.

Geç Osmanlı Dönemi'nden bu yana bir geçmişe sahip olan mesleğimizin dünü, bugünü ve yarını hakkında konuşan Başkan Tural, ülkemizin turizm ve tanıtım politikalarında Turist Rehberliği mesleğinin hayati bir önem taşıdığını ifade ederek, meslek icrasında edindiği tecrübeleri genç meslektaş adaylarıyla paylaştı. Daha sonra soru-cevap bölümünde öğrencilerin mesleğe dair soruları cevaplanarak, meslek örgütlerinden beklentileri üzerine konuşuldu.

Konuşmadan sonra, ÇARO Üyesi Turist Rehberi Aykut DEĞRE tarafından "3000 Yıllık Mücadele: Truva'dan Gelibolu'ya Çanakkale" kitabının lansmanı yapıldı.

Seminer sonunda, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet AVCIKURT tarafından plaket takdimi yapılarak katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Başkan Tural'ın heyetinde TUREB Yönetim Kurulu Üyesi Adem BİÇER, ÇARO Başkanı Ü. Cihan MÜŞTERİOĞLU ve Yönetim Kurulu Sözcüsü Onur AKGÜL de yer aldı.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI